Op het evenementen terrein en het terrein van de scouting kun je uitsluitend met munten betalen. De munten zijn verkrijgbaar bij onze kassa’s en automaten. Nadien de munten weer inleveren voor geld is NIET mogelijk.

Vrijdag 8 November om 21.00 uur gaat de inschrijving open!

Je kunt via inschrijven.nl/ideal betalen. Contant betalen niet mogelijk!

De route is hetzelfde zoals op de vorige editie. Wel zullen we gaan schuiven met hindernissen en hebben nog meer hindernissen dan op de vorige 4 editie!!!! Verder zullen de starttijden verder uit elkaar liggen dit ivm de doorstroming….. We werken ook met kleuren bij de startvakken en de startnummers hebben een kleur. Deze correspondeert weer met je juiste vak, en starttijd! Heb jezelf goede ideeen of tips mail ze ons info@totdenekindedrek.nl. Extreme glijbanen, monkey bars of “gevaarlijke/moeilijke”  hindernissen zul je niet tegen komen bij editie 5. We willen vooral een fun run zijn. We hebben nog meer modder/water en hindernissen deze editie, 110 stuks!!!!

Een team mag uit maximaal 4 personen bestaan.

Je kan maximaal 3 bedrijven teams opgeven. Heb je de max van 4 personen nog niet dan kun je inderdaad mensen toevoegen.

Ja je kunt je inschrijving cancelen, alleen we kunnen je GEEN geld terug doen. Dit ivm de kosten die wij maken voor de run, shirts, medailles, hindernissen etc. Je kunt wel je inschrijving overdoen naar iemand anders. Gegevens mailen naar info@totdenekindedrek.nl t.a.v. Julian Eshuis. 8 weken voor het evenement kun je de gegevens NIET meer veranderen.

Wij kunnen helaas GEEN geld terug doen. Dit ivm de vaste en gemaakte kosten die wij hebben. Lees ook onze voorwaarden en wedstrijdreglement.

Ja je mag je startnummer doorverkopen. Gegevens 8 weken voor het evenement doorgeven, daarna kunnen we het niet meer omzetten ivm de grote drukte die we met dit evenement hebben. Gegevens mailen naar info@totdenekindedrek.nl t.a.v. Julian Eshuis.

Bij de Lammetjes (1 km) en ouder/ kind loop 2,5 km krijgt alleen het kind startnummer/shirt en een medaille. De ouder is puur ter begeleiding. Bij de Lammetjes loop zit geen tijd/video registratie!!!

Je dient minimaal een uur voor je gewenste starttijd aanwezig te zijn. Hou er rekening mee dat het druk kan zijn met het parkeren. Ook als je je startnummer ophaalt kan het druk zijn in de manege hal van de Vjenneruiters waar ons secretariaat zich bevindt. Je kan je startnummer ook al eerder ophalen die week. Doe dit ook aub scheelt ons en jullie heel veel tijd.

Je startnummer wordt NIET opgestuurd. Deze kun je in de week van het evenement ophalen op woensdag/donderdag en vrijdag ophalen (in de mail die je krijgt staan de tijden waarop dit kan) in de manege van de Vjenneruiters in Vriezenveen. Je mag ook de startnummers voor een ander ophalen, zorg er wel voor dat je je inschrijvingen bij je hebt en het betalingsbewijs. De startnummers hebben dit jaar verschillende kleuren, deze corresponderen met je startvak en startijd. Doormiddel van vlaggen met kleuren erop kun je zien in welk vak je moet staan. Op Zaterdag 6 Juli (wedstrijddag) kun je ook je startnummer nog ophalen vanaf 9.00 uur. Hou er rekening mee dat het erg druk kan zijn….

De starttijden zijn Lammetjes loop 10.30 uur, de ouder/ kind 11.00 uur ,  12.00 uur 5 km, LET OP!! 7,5 km om 15.00 uur en de 15 km om 13.30 uur. 15 km start dit jaar eerder!!!! We hebben  aparte starttijden/kleuren en vakken voor jullie. We werken met kleuren dit jaar (kleur van je startnummer correspondeert met de kleur van je startvak). Wedstrijdlopers kunnen vooraan sluiten (ongeschreven wet). We zullen starten om de 10 minuten in groepen van 150 tot 200 man, de 7,5 km heeft de meeste deelnemers daar zal de start ongeveer een 60 minuten in beslag nemen! Dit doen we om de doorstroming op het parcours te garanderen. Tijdregistratie gaat in als je de starthal verlaat.

Je Tot de Nek in de Drek shirt  krijg je als je ook je startnummer ophaalt. De maten van de shirts (vooral kinderen) kunnen afwijken dit omdat de fabrikant een leeftijd grens als maat heeft. Het zijn “runners” shirts deze zitten wat strakker dan gewone katoenen shirts. We hebben weer hetzelfde model/fabrikant als vorige edities… Als je een startnummer hebt overgenomen van iemand anders, kunnen we helaas “zijn” bestelde shirt maat NIET meer veranderen…shirts worden ver voor het evenement besteld. Dit jaar zijn de shirts roze (vrouwen/meisjes) en grijs (heren/jongens).

Zorg voor lekkere luchtige “hardloop” kleding (3 kwart broek). Sport of survival/trail schoenen, evt. handschoentjes. Je gaat door veel modder en water partijen dus automatisch word de kleding zwaarder.

Bij Deto Twenterand, Dos ’37 en Amicitia (100 meter vanaf  Manege Vjenneruiters) kun je evt. je spullen gratis opbergen. We hebben 1500 lockers (vol is vol) ter beschikking. Bij de 7,5 km hebben we de meeste deelnemers en zullen de lockers vol zitten verwachten we. Kom in je runners kleding naar het parcours en neem niet teveel andere kleding mee! Er is geen bewaking, wel toezicht maar alles is op EIGEN RISICO! 

Je kan parkeren op Sportpark het Midden kosten € 5,–, dit is erg dichtbij Manege de Vjenneruiters waar de start en finish is. Mochten deze parkeerplekken vol raken (en dat zal zeker gebeuren) dan kan je op het Manitobaplein (gratis) in Vriezenveen nog parkeren (dit is op 500 meter afstand). Verder zullen op bedrijventerrein Oosterweilanden vlak aan de N36 ook nog  parkeerplekken zijn kosten € 5,–. Mensen uit Vriezenveen en omstreken kom aub op de fiets, lopend of laat je afzetten!!! Fietsen/brommers of motoren kunnen gratis parkeren (parkeerterrein Luchtbode/Stamper). Mensen van buitenaf ga zoveel mogelijk carpoolen. Het gaat mega druk worden hou hier rekening mee!

Parkeren kost € 5,– op al onze parkeerplaatsen, behalve bij Sportpark Het Midden dit is gereserveerd voor onze sponsoren, media, vrijwilligers hier kun je als deelnemer of publiek NIET parkeren. Parkeer niet in de bermen of op opritten!. De politie heeft aangekondigd extra te controleren en zal je hiervoor bekeuren (zou zonde zijn van je geld!). De toegang naar het Tot de Nek in de Drek terrein is gratis. We hebben geen pendelbussen dit jaar…!!! De loop afstand van je parkeerplek richting start/finish terrein in max 800 meter bij de parkeerplekken iets verder weg van ons parcours. Wil je niet betalen voor het parkeren dan kan dit bij het Gemeentehuis in Vriezenveen aan het manitobaplein. Vol is Vol!

Je kan je fiets en motor kwijt bij Sporthal de Stamper/Luchtbode in Vriezenveen. Deze bevind zich naast de manege van de Vjenneruiters waar de start en finish is. Parkeren van fiets of motor is geheel gratis!

Je kan je laten afzetten aan de Boerhavelaan/Schout Doddestraat (Kiss and Ride) in Vriezenveen. De weg is deze dag afgesloten voor verkeer, je moet dan nog zo’n 200 meter lopen tot aan de manege van de Vjenneruiters.

Als je met de bus komt (lijn 80 of 83) dan stap je uit aan de Almeloseweg dit is dichtbij het start en finish terrein.

Alleen als je voor de prijzen gaat, dus top 3 dan ben je verplicht om alle hindernissen te nemen, en het juiste parcours af te leggen. Dit zal ook door onze sectie hoofden en vrijwilligers gecontroleerd worden. Doe je puur mee voor de fun dan kun je op eigen tempo het parcours afleggen. Zorg er wel voor dat mensen die sneller als je lopen niet in de weg loopt!!! Geef de wedstrijdlopers ruim baan. Je hoeft niet alle hindernissen te nemen mocht je dit niet willen (zou wel jammer zijn). Bij de wat “extremere” hindernissen hebben we escapes. Je bent vrijwillig aan de run begonnen en we verplichten je niets. Geniet ervan en kom gezond over. Een medaille krijg je altijd als je over de finish komt.

Nadat je via onze afspoel plek op het manege terrein je ontdaan hebt van de meeste modder kun je 200 meter verderop bij Deto Twenterand/Dos 37/Amicitia douchen. We hebben kleedkamers beschikbaar met douche en toilet. Gedraag je daar als gast en zorg dat je geen troep achterlaat. Ruim je eigen spullen op. Iedereen is bij ons vrijwilliger en doet die dag hun stinkende best voor jullie. We hebben ook lockers bij Deto en Dos’37 staan (vol = vol)! Spullen die achter gelaten worden bewaren we hooguit een week, daarna kunnen we niet meer op deze spullen passen, dus zorg dat je alles weer netjes mee naar huis neemt!

We hebben die dag meer dn 14 EHBO posten op en langs het parcours. Deze mensen zijn de gehele dag aanwezig en kunnen jullie helpen mocht dit nodig zijn. EHBO hoofd gebouw bevindt zich op 100 meter van de start in het gebouw van Odeon op Sportpark het Midden.

Er zijn 4 drink en 1 voedselpost aanwezig op het parcours (7,5 km, de 15 km komt deze dus elk 2x tegen). Bij de ouder kind en kinder loop kom je 3 drinkposten tegen. Verder hebben we 2 spons posten (4 cementkuipen met water en sponzen) waar je evt. je ogen kunt uitspoelen. Mocht het extreem warm worden dan zullen we nog meer cementkuipen met water neerzetten. Pak GEEN drinken (alchohol) aan of eten van buitenstaanders….alleen van de door ons aangegeven plekken!!!

Tot de Nek in de Drek vind plaats op Zaterdag 6 Juli 2019 in Vriezenveen op het terrein van de Vjenneruiters. Vanaf 9.00 uur kun je op het terrein komen, vanaf 10.00 uur is de officiele opening. Om 10.30 uur vind de eerste startplaats, en om 24.00 uur is alles afgelopen.

Vanaf 6 t/m 80 jaar kun je meedoen. Uiteraard verschilt de leeftijd per run, en dien je zelf in te schatten of je fit genoeg bent om aan de run mee te doen. Je dient fit en goed getraind aan de start te verschijnen. Tot de Nek in de Drek is een pittige hardloop wedstrijd met vele hindernissen, modder en waterpartijen. Het is uiteraard veel zwaarder dan een “gewone” loop wedstrijd. Je hoeft de hindernissen niet te nemen, je bepaalt zelf of je het aankunt. Bij de wat zwaardere hindernissen zullen we escapes aanleggen. Verder dient iedereen zwemdiploma A en B te hebben. Lees ook onze voorwaarden, huisregels en reglement! Je doet ten alle tijde mee op EIGEN RISICO! 

Minimaal 6 jaar, maximaal 80 jaar. Uiteraard dien je fit en gezond aan de start te verschijnen. Lees vooraf altijd onze wedstrijd/huisregels en voorwaarden!!!  Je doet altijd mee op EIGEN RISICO! 

Ja het is verplicht om zwemdiploma A en B te hebben. Je gaat door vele modder en waterpartijen die dag. Komen we er achter dat je niet kunt zwemmen, dan wordt je uit de wedstrijd/run gehaald! Savety first!!!

TDNIDD is geen survival run, TDNIDD is een run voor jong en oud, met daarin heel veel hindernissen (sommige zwaar, sommige minder zwaar).De hoeveelheid hindernissen maakt TDNIDD tot een ware uitdaging maar is goed te doen voor iedereen. Wij hebben geen mega glijbanen, monkeybars of extreem zware/hoge hindernissen. Toch moet je goed fit, gezond en getraind zijn om TDNIDD tot een goed einde te brengen. Mocht je de hindernissen te zwaar of te moeilijk vinden dan hebben we escapes bij deze hindernissen. Jij bepaalt zelf wat je wel en niet doet! Zorg dat je geen onnodige risico’s neemt. Je doet mee op EIGEN RISICO!!!

Op EIGEN RISICO meedoen houdt in dat wij als organisatie NIET verantwoordelijk zijn voor welke schade, letsel dan ook die je oploopt tijdens Tot de Nek in de Drek (lees ook goed onze voorwaarden, huisregels en het wedstrijdreglement!). Je bent NIET verplicht om de hindernissen te nemen of het hele parcours af te leggen. Je doet vrijwillig mee, en er zijn bij vele hindernissen escapes. Gun iedereen zijn fun, moet je even wachten heb geduld!. We hebben liever dat je allemaal veilig overkomt en wat maakt het dan uit als je even 10 minuten moet wachten.  Bij ons gaat het om de fun en het wedstrijd element is totaal niet belangrijk. Volg de aanwijzingen van onze mensen/EHBO op en breng jezelf of andere lopers niet onnodig in gevaar. Heb respect voor elkaar, je bent er allemaal voor hetzelfde doel. Help elkaar mocht dit nodig zijn. Vorig jaar hebben we alleen maar winnaars gehad en geen enkele gewonde…houd dat zo.  Een medaille en eeuwige roem krijg je ten alle tijde als je over de finish komt!

Er zijn meer dan 30!!!! water en modderpartijen. Verder moet je van een glijbaan af, en heb je een afsprong de beek in. Ook moet je via pontons over het water lopen en tegen een brug opklimmen vanuit het water. Je bepaalt zelf of je deze hindernissen wilt nemen ja of nee. Volg ten alle tijde de aanwijzingen op van onze vrijwilligers/EHBO en sectiehoofden. Geen salto’s, bommetjes of duiken van de afsprong!!! Je wordt dan uit de wedstrijd gehaald! Bij de glijbaan op je kont naar beneden glijden en goed kijken of je niet op een ander kunt knallen…, neem de tijd. Op de buik of rug naar beneden ten strengste verboden. Veiligheid voor alles! Spreek je mede loper hier ook op aan!

De kans dat je moet wachten bij de hindernissen is hopelijk minimaal. Uiteraard is het druk met lopers en zul je af en toe wat op onthoud hebben bij de wat “moeilijkere” hindernissen (o.a. afsprong/brug westerweilandweg). Heb geduld en gun elkaar de fun van de run…liever een paar minuten wachten dan dat we ongelukken krijgen. Veiligheid voor alles! Spreek elkaar aan bij onveilige situaties, geen gekke dingen uithalen, geen salto’s of andere idiote dingen. Een paar jaar geleden is er iemand verongelukt op een run in Venlo, dit is het laatste wat wij willen, wij zijn een laag drempelige fun run! We hebben ten opzichte van vorig jaar vele hindernissen in het begin van het parcours opgeschoven, breder gemaakt of verplaatst om vooral in het begin een goede doorstroming te hebben. Mocht het soms te lang duren, dan kun je altijd een escape gebruiken…maar hopelijk is dit niet nodig!

Ja er zijn diverse food trucks, snackwagens, ijs en tapeilanden waar je het nodige eten en drinken kunt krijgen. Je dient te betalen met munten. De munten kun je kopen op het terrein van de Vjenneruiters. We hebben ook munten automaten waar je met cash en pin kunt betalen voor je munten. Prijs per munt is € 2,50. Tevens zijn er toiletten op het terrein aanwezig hier hoeft niet voor betaald te worden.

Nee er is geen camping aanwezig. In de buurt van Vriezenveen zijn diverse bed en breakfast en campings aanwezig. Illegaal kamperen wordt bestraft met een dikke boete!

Ja de hele dag en de dag ervoor is er bewaking aanwezig door een professioneel bewakingsbedrijf. Bij wantoestanden, vechtpartijen, handel in drugs of wat er dan ook mag plaats vinden wordt altijd de politie ingeschakeld. 24/7 camera beveiliging aanwezig.

De organisatie en onze vrijwilligers zijn te herkennen aan een rood shirt met daarop het woord crew!.  Tevens lopen al onze mensen met een pas om hun nek, dit geld ook voor onze fotografen, vrijwilligers, crew en organisatie mensen. Volg ten alle tijde de aanwijzingen op van onze verkeersregelaars, EHBO, en organisatie op.

Ja er lopen verschillende fotografen en video mensen die dag op en rond het parcours. Er worden echter geen finish foto’s gemaakt, puur sfeer beelden. De foto’s worden een paar dagen na het evenement op onze website gezet waar je ze kunt bekijken. We hebben wel videoregistratie als je over de finish komt, deze zal ook een paar dagen na de run online komen. Verder hebben we een foto hoekje waar je met Steven Pig op de foto kunt. Je kunt ook een gave selfie maken bij een van onze foto banners.

Wil je ons mailen, appen, een facebook bericht sturen dat kan natuurlijk altijd, maar we zijn zo ontzettend druk dat we hopen dat je hier je antwoorden vind. Een week voor het evenement zijn we aan het opbouwen, regelen, en duizend en 1 dingen meer aan het doen. We kunnen dan niet meer op jullie berichten reageren omdat daar simpel weg geen tijd voor is. Wij zijn in tegenstelling tot vele andere runs een stichting die alleen maar met vrijwilligers werken. We hebben allemaal een baan overdag en kunnen niet altijd gelijk een antwoord geven. Dank voor jullie begrip.

Wij hopen uiteraard niet dat TDNIDD afgelast wordt. TDNIDD kan afgelast worden mocht het weer (onweer/windstoten/bliksem) te extreem worden. We bekijken dan ter plekke wat we doen, uitstel of definitief aflasten. Verder wordt TDNIDD direct stilgelegd/afgelast mocht er zich een extreem ongeval plaats vinden ( o.a. sterfgeval). We kunnen jullie als organisatie GEEN geld terug doen mocht dit zich voordoen. Lees hier meer over in onze reglement, voorwaarden en huisregels.

Uiteraard kun je komen kijken en aanmoedigen op Tot de Nek in de Drek. We hebben special voor het publiek hotspots, en looproutes gecreeerd zodat je overal redelijk tot dichtbij kunt komen. Respecteer het parcours en ga niet onnodig op het parcours lopen (er zijn andere paden genoeg), hiermee hinder je de lopers. Ga niet met de fiets, brommer of wandelwagen op de looppaden aub!. Het is deze dag mega druk met toeschouwers. Ga met respect om met alles op en rond het parcours.

Je mag je hond meenemen (mits aangelijnd). Het lijkt ons echter verstandig huisdieren thuis te laten, het is erg druk op het terrein en er omheen.

De after party van TDNIDD is aansluitend na TDNIDD  tot 24.00 uur s’nachts. Met verschillende Vriezenveense DJ’s en Robbie Toonen als afsluitende DJ.

Zaterdag 4 Juli 2020! is de 5de editie van TDNIDD!

Merchandise van Steven Pig/Tot de Nek in de Drek is deze dag ook verkrijgbaar in onze speciale stand op het TDNIDD terrein denk aan: shirts, sleutelhangers, bidons, dekbed, buff, condooms, standballen en nog veel meer.

Naast drinken/eten hebben we diverse springkussens, woodcarving, food truck festival, diverse dj’s, dweilorkest, drumbands, cheerleaders, freestyle demonstratie voetballers en een mega after party na de run met  DJ Robbie Toonen.

De Stichting Sportpromotie Twenterand organiseert Tot de Nek in de Drek, en organiseert al meer dan 17 jaar met succes de Twenterandrun in Vriezenveen. Wij werken uitsluitend met vrijwilligers en hebben allemaal een baan. De stichting heeft geen winst oogmerk, veel clubs krijgen een vergoeding in de club kas voor de geleverde vrijwilligers. Een Win – Win situatie voor iedereen.

Ja we kunnen altijd veel hulp gebruiken. Je kunt je aanmelden via ons vrijwilligers formulier op onze site, maar je kunt ook een mail sturen naar vrijwilliger@totdenekindedrek.nl

Adres start/finish lokatie: Manege De Vjenneruiters, Schout Doddestraat 13, 7671 GT Vriezenveen.

Tot de Nek in de Drek heeft 5 bestuursleden. Vanaf September tot  Juli  is het bestuur wekelijks/dagelijks 24/7 bezig met Tot de Nek in de Drek. Op de dag zelf en de dagen ervoor/erna zijn er zo’n 300 vrijwilligers!!!, 14 sectiehoofden, 34 EHBO’ers, 36 duikers, 15 bouwbedrijven, 30 verkeersregelaars en er zijn meer dan 25.000 mensen op de been op en rond het terrein van de manege van de Vjenneruiters. Tot de Nek in de Drek is het grootste evenement (C) van de gemeente Twenterand. Het evenement valt onder de provincie Overijssel met alle regels en “extra” kosten die dat met zich meebrengt. De veiligheidsregio controleert ons evenement. Verder worden alle waterpartijen meerdere malen gecontroleerd en vind er een Flora en Fauna check plaats in de weken voor het evenement.  De stichting heeft vele sponsoren, vrijwilligers, bouwbedrijven die meehelpen om deze kosten te drukken. Sport Promotie Twenterand is een stichting en heeft geen winst oogmerk, iedereen zit vrijwillig in het bestuur. Het geld dat “verdient” wordt gaat terug naar de gemeenschap door bijv. verenigingen een donatie te doen in de clubkas. Een win – win situatie. Bijna heel Vriezenveen is op welke manier dan ook betrokken bij dit evenement, echt geweldig. Vjenne rules.

Stuur een mail naar info@totdenekindedrek.nl en laat ons weten wat je aan wilt bieden of als samples weg wilt geven.

Op Vrijdag 3 Juli 2020 houden we Steven Pig in Concert voor jong en oud en iedereen daar tussen in. Het is gratis toegankelijk op het terrein van TDNIDD.  Zo verbinden we jong en oud met elkaar. Dit jaar hebben we pump up the 80’s/90’s en meer….

Op Vrijdag 13 December vind de 2de Steven Pig’s Santa Run plaats in het centrum van Vriezenveen. iedereen die mee wil doen aan deze loop is verplicht om in kerstmannen pak de run te lopen. Check www.stevenpigs-santarun.nl voor meer informatie. Ho, Ho, Ho,….run like an idiot!

Stichting Sportpromotie, organisator van De Twenterandrun, Tot de Nek in de Drek, Steven Pig’s Santa Run bewaard op een zorgvuldige manier uw persoonlijke gegevens. Wij bewaren o.a. uw Voorletter(s), Achternaam, Adres, Postcode, Woonplaats, Telefoonnummer (vast/mobiele) en email. Al deze gegevens zijn voor ons noodzakelijk om onze dienstverlening naar u zo vloeiend mogelijk te laten verlopen. Foto’s/films en ander promo materiaal waar u op voor kunt komen worden door ons op een harde schijf/computer op geslagen ter promotie van onze evenementen. Mocht u dit niet willen dan kunt u schriftelijk of per mail bezwaar maken bij ons.

We hebben dit jaar ook een nieuwe run namelijk de Lammetjes run voor de aller jongste lopers. Deze run is 1,5 km en gaat voornamelijk op het manege terrein van de Vjenneruiters. 1 ouder mag gratis met hun kind meelopen. LET OP! Dit is hetzelfde parcours als voor alle deelnemers, dus ook grote, en zware hindernissen, ouders en kind moeten zelf bepalen of ze deze hindernissen nemen, iedereen moet een mooie dag hebben, en het moet leuk blijven. Deelname op eigen risico!!!

Op onze evenementen kun je uitsluiten met munten betalen. Deze munten zijn verkrijgbaar bij onze kassa’s en automaten. Munt prijs is € 2,50 p/s. LET OP!: Munten kunnen NIET ingewisseld worden voor geld nadien.